Israel er i kontakt med ISIL

zion-isis-2014

FN-rapport afslører, at Israel er i direkte kontakt med alle grupper der kæmper mod Syrien, herunder terrorgruppen ISIL.

En FN-rapport leveret til FN’s Sikkerhedsråd, som er udarbejdet af FN-medarbejdere der har været udstationeret i Golan-højderne i 18 måneder, beskriver at Israels hær er i direkte kontakt med terrorgrupper der kæmper mod Syrien, herunder Jabhat al-Nusra (al-Qaeda) samt ISIL.

Det skrev International Business Times i lørdags.

Ifølge FN-rapporten, blev en såret person den 15. september i fjor af bevæbnede militante ført over våbenhvilelinjen ved Golan-højderne til en civil ambulance, der blev ekskorteret af militære køretøjer tilhørende Israels hær.

Ydermere fremgår det, at FN-observatørerne fra UNDOF har noteret, at mindst 10 sårede personer mellem den 9-19. november i fjor blev transporteret af såkaldte ‘oprørere’ til den israelske side af den linje ved Golan-højderne, der de facto adskiller Syrien og Israel.

Israels sundhedsministerium har tidligere udtalt, at mindst 1000 syrere er blevet behandlet på israelske hospitaler. Angiveligt både civile og militante.

Beretninger fra FN-rapporten kan tyde på, at Israel er blevet en slags “dump-zone” af sårede krigere for militante grupper der kæmper mod Syrien. Israel har tidligere påstået, at de kun behandler civile på deres hospitaler, men så sent som i forrige måned demonstrerede Israels minioritetsforening for drusere imod, at sårede krigere fra Jabhat al-Nusra angiveligt bliver behandlet på israelske hospitaler.

Israel bomber også i Syrien – men målet er ikke ISIL

Senest i januar bombede Israels luftvåben mål i Syrien ved Golan-højderne, men målene var hverken medlemmer af ISIL eller Jabhat al-Nusra, men der imod en iransk general – der sammen med Hizbollah kæmpede imod ISIL og Al-Nusra.

Det har siden givet Israels luftvåben – IAF – det spøgefulde navn “ISIL Air Force” på de sociale medier.

ISIS Mossad