Lukas døde for ‘Islamisk Stat’

Lukas Dam

18-årige Lukas Dam tog til Syrien for at kæmpe for ‘Islamisk Stat’ (ISIL). For en uge siden – juledag i fjor – blev han dræbt af et amerikansk luftangreb i byen Ayn al-Arab i Syrien.

I juledagene har det fremgået af flere islamistiske sider på nettet, at den 18-årige konvertit ‘Abu Ismail’ fra Danmark var blevet ‘shaheed’ (martyr, red.). Det var selvfølgelig noget, som vores rutinemæssige følere registrerede med stor interesse. Desværre var detaljerne meget sparsomme, så indrømmet – en researchers nytårsro er blevet afbrudt.

Det viste sig hurtigt, at “shaheeden Abu Ismail” i virkeligheden dækkede over den 18-årige Lukas Dam fra København. Kilder i miljøet har oplyst, at det første løse rygte gik på, at han skulle være dræbt i Aleppo. Det blev dog hurtigt klart, at Lukas døde i et amerikansk luftangreb omkring byen Ayn al-Arab den 25. december 2014.

ISIL’s kondolance-officers fly har tilsyneladende været forsinket, fordi moren – Karolina Dam – måtte desværre læse om sin søns død på deres lidt for offentlige martyr-tilbedelsessider på Facebook, før hun selv fik meddelelsen overrakt personligt af budbringerne i København.

Men intet er for sent i den ‘Islamiske Stat’ til, at man ikke kan nå at forsøge at få folk til at konvertere. I stedet for at beklage, at man ikke havde orienteret moren om sin søns død før man gik offentligt ud med nyheden, opfordrede man hende i stedet til at glæde sig over sin søns død (!).

 

Lukas Dam Dead

Facebook

One Comment