Syrisk udenrigsminister: Vesten skal stoppe støtte til terrorister


Syriens udenrigsminister Walid Al-Moallem har udtalt, at konflikten skal løses igennem dialog, men at Vesten skal stoppe deres støtte til terrorister før det er muligt.

Udenrigsminister Al-Moallem er i disse dage i Beijing, hvor han mødes med kinesiske partnere. Torsdag havde han ifølge SANA en artikel i kinesiske Global Times, hvor han udtalte, at regionale magter der er allieret med USA, vender det blinde øje til de forbrydelser, der bliver begået af terrorgrupper i Syrien og Irak. Han understreger, at Syrien for tre år siden advarede mod, at den terror der fulgte med de bevægelser som Vesten støtter, ville brede sig i hele regionen.

Som kommentar til situationen i Irak og dannelsen af den såkaldte ‘Islamiske Stat’, udtalte han at det er et resultat af den kolde beregning, som vestlige magter foretog for tre år siden: Lad terrorisme hærge Syrien og kald det frihed og demokrati!

Udenrigsminister al-Moallem udtalte desuden:

Så længe de vestlige magter og deres regionale allierede fortsætter med at støtte terrorister med våben, penge, logistisk støtte og diplomatisk legitimitet, vil volden ikke stoppe i Syrien.
Hvor mange flere mennesker skal dø, før de ophæver denne politik?

De vestlige magter nægter at indrømme, at ved at støtte terrorgrupper, er det faktisk dem, som påfører de menneskelige lidelser på syrerne og forlænger flygtningenes problemer“.

Der er kun en politisk løsning
Al-Moallem udtalte, at Syriens regering betragter dialog som et afgørende middel til en politisk løsning på konflikten. Han refererede bl.a. til en række tiltag, hvor Syriens regering er i dialog med lokale væbnede militser om, at de nedlægger deres våben. Det skete for nyligt i Homs, hvor tusindvis af militante nedlagde deres våben og forlod byen efter dialog.

Al-Moallem bemærkede dog, at der findes visse ekstremistiske terror-grupper, som der hverken ønsker eller fortjener dialog. Disse skal udryddes militært.

Det er en pligt for den syriske regering og hær at besejre terrorister og jihadister

Læs hele artiklen hos SANA (engelsk)