USA til Syrien: Angrib ikke ISIS-terrorister!

Iraks premierminister Nuri al-Maliki (tv.) med Syriens præsident Bashar al-Assad (th.). Irak og Syrien er naboer og vitale partnere, både økonomisk og sikkerhedsmæssigt.
Iraks premierminister Nuri al-Maliki (tv.) med Syriens præsident Bashar al-Assad (th.). Irak og Syrien er naboer og vitale partnere, både økonomisk, strategisk og sikkerhedsmæssigt.

Det Hvide Hus og USA’s udenrigsministerium advarer Syrien mod at angribe ISIS-terrorister i Irak, efter at et syrisk jagerfly har bombet terrorister ved grænsen til Irak.

Iraks premierminister Nuri al-Maliki har udtalt til BBC, at Syriens luftvåben i denne uge har gennemført angreb mod ISIS-terrorister på grænsen til Irak. Han hilser det velkomment og udtaler, at alle er velkommen til at angribe terroristers positioner i Irak.

USA’s udenrigsminister John Kerry var dog anderledes tøsefornærmet, og udtalte onsdag på et NATO-møde i Bruxelles:

“Vi har gjort det klart for alle i regionen, at vi ikke mangler noget der kan skabe yderligere sekterisme”

Sagt med hentydning til Syriens luftangreb mod ISIS.
Det er tragikomisk, efter som at Det Hvide Hus selv åbenlyst overvejer en bombekampagne.

Selv al-Qaeda frygter ISIS
Selv om vestlige massemedier er begyndt at kalde ISIS for en sunnimuslimsk oprørsgruppe, er det vigtigt at understrege, at det er en islamistisk terror-organisation, der er så ekstrem, at selv al-Qaeda tidligere har taget afstand fra den. Efter ISIS offensiv i Irak har al-Qaeda dog fået så meget respekt for ISIS, at al-Qaeda anerkender dem som partnere. Al-Qaeda frygter ganske enkelt ISIS, og giver dem nu anerkendelse i ærbødighed – i modsætning til den tidligere afstand.

Nyttigt redskab for USA og Israel i mellemøsten
ISIS eller ISIL der står for ‘Islamic State in Iraq and the Levant’ var oprindeligt en irakisk sabotagegruppe dannet i 2003, der havde til formål at bekæmpe amerikanske tropper i Irak og svække den offentlige orden, for at legitimere USA’s tilstedeværelse efter den ganske nemme militære invasion i 2003, der var overstået i løbet af få uger. USA havde brug for langt mere tid til guld-tyveri og udvindelse af landets råstoffer, og den købte de af ISIS – som dengang var et søsterselskab i CIA-koncernen al-CIAda, der officielt staves al-Qaeda.

I 2011 besluttede USA sig for at trække sig tilbage – formentlig efter at alle deres interesser – som naturligvis udelukkende var økonomiske – var blevet opfyldt. Alt andet er naivt og dumt at forestille sig. ISIS fortsatte dog med at udføre terroroperationer i Irak, så USA kunne opretholde Iraks afhængighedsforhold til invasionsmagten i form af våbenleverancer, osv.

Samme år begyndte USA operationer mod Syrien, der har til formål at svække og fjerne Syriens regering ved at undergrave den syriske stat i terror, krig og kaos. Det fik ISIS til også at fokusere på terror mod Syrien, hvor vestlige lande som USA, Storbritannien, Frankrig og Danmark sammen med de USA-allierede golf-diktaturer Saudi-Arabien og Qatar har ydet massiv økonomisk og militær støtte til såkaldte ‘oprørere’ i Syrien (bl.a. ISIS!). Våben er strømmet ind fra det nordlige naboland og NATO-medlem Tyrkiet, imens USA i det sydlige naboland Jordan har drevet militære træningslejre, hvor det er beskrevet, at ISIS-terrorister har fået militærtræning under dække af at være den såkaldt moderate ‘Free Syrian Army’, der i virkeligheden ikke er andet end et pænt dæknavn for at kunne yde støtte til fundamentalistiske terrorister, med det formål, at de skal kunne svække eller nedbryde stater med regeringer, som USA og Israel ikke bryder sig om.

“Key members of ISIS it now emerges were trained by US CIA and Special Forces command at a secret camp in Jordan in 2012, according to informed Jordanian officials. The US, Turkish and Jordanian intelligence were running a training base for the Syrian rebels in the Jordanian town of Safawi in the country’s northern desert region, conveniently near the borders to both Syria and Iraq. Saudi Arabia and Qatar, the two Gulf monarchies most involved in funding the war against Syria’s Assad, financed the Jordan ISIS training.”

William Engdahl, geopolitisk analytiker og strategisk konsulent til RT.