Homs befriet – indbyggere vender hjem

De sidste terrorister har overgivet sig i ‘revolutionens hovedstad‘ Homs – de civile indbyggere vender tilbage til deres hjem efter to år med terror og ødelæggelser.

Centrum af Homs har i mere end to år været belejret af den syriske hær, fordi militante terrorister var trængt ind i byen. De valgte for nyligt at overgive sig, og indgik en aftale med hæren om at blive transporteret ud af byen i hærens busser.

I onsdags forlod mere end 1500 terrorister Homs i de busser, der blev stillet til rådighed. De fleste af dem var alvorligt underernærede og undervægtige efter to års belejring.

De fleste civile indbyggere har i mellem tiden opholdt sig uden for belejringen, og er nu begyndt at vende tilbage til deres hjem igen. Dog var der nogle civile, der først blev evakueret for et par måneder siden, efter en aftale mellem hæren og ‘oprørerne‘ indgået på Geneva II.

Terroristerne stod herefter alene tilbage i indre Homs uden mad, vand og medicin. Omringet af hærens checkpoints fra alle sider. Selv strømforsyningen var blevet afbrudt.

Det var et spørgsmål om tid, og uden at eneste skud er affyrret, er centrum af det gamle Homs nu ryddet for mere end 1500 væbnede (og sultne) terrorister.