USA fortsætter truslerne mod Syrien

Udenrigsminister John Kerry til møde hos den såkaldte 'syriske opposition'.
Udenrigsminister John Kerry (th.) til møde hos den såkaldte ‘syriske opposition’.

Første del af ‘fredskonferencen’ Geneve II er knap nok afsluttet, før regimet i USA fortsætter deres trusler om krig, bomber og folkeretsstridige overfald mod Syrien.

Årsagen til de nye trusler er, at det nordamerikanske regime mener, at en udskydelse af bortskaffelsen af de kemiske våben fra Syrien er ‘ubegrundet’, skriver PressTV idag.

“De oplysninger vi har, tyder ikke på at der findes nogen legitim grund til, at fjernelsen af de kemiske våben bliver forsinket nu. Jeg vil minde Assad om, at hvis aftalen ikke overholdes, vil det blive tolket efter kapitel 7. ”
John Kerry, USA’s udenrigsminister, pressekonference i Berlin fredag.

FN-pagtens kapitel 7 giver mulighed for evt. militær magtanvendelse.

Rusland afviser
Russiske embedsmænd afviser ifølge PressTV, at Sikkerhedsrådet vil bruge militær magt. Rusland har vetoret i FN’s Sikkerhedsråd, og kapitel 7 kan derfor ikke anvendes uden Rusland.

Gennady Gatilov, der er stedfortræder for Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov, udtalte at USA’s forslag om magtanvendelse var “kontraproduktivt”.

“Vi har for længe siden aftalt, at der ikke er noget alternativ til en politisk løsning på konflikten i Syrien”
Gennady Gatilov, stedfortræder for Ruslands udenrigsminister.

USA har selv forsinket processen i Syrien
Mikhail Ulyanov fra Ruslands Udenrigsministerium har ifølge RT udtalt, at internationale sanktioner foranlediget af USA, og angreb mod konvojer på ruten til Latakia begået af de USA-støttede såkaldte ‘oprørere’ er årsagen til, at processen er blevet forsinket.