Kidnappet læge fra Danmark udnyttes i propaganda

Syrienblogs juleferie er afbrudt:
I sidste uge blev en læge fra Danmark kidnappet af ISIL terrorister i Syrien. Det bliver nu i stor stil udnyttet i propaganda mod Syriens regering af danske medier.

Vi havde egentlig håbet vi kunne slippe for at skrive om kidnapningen, da de etablerede medier allerede havde gjort det. Men det var naivt af os at tro, at de kunne håndtere det ordentligt.

Noget tragikomisk har de etablerede medier i Danmark nu valgt at udnytte situationen til i stedet at vende virkeligheden om, og beskrive hvilken interesse den syriske hær skulle have i at kidnappe og myrde læger i Syrien. Noget der fremkommer meget irellevant og vildledende i en situation, hvor det rent faktisk er modparten hos oprørsterroristerne, der står bag forbrydelsen.

Hvis en morder slår din far ihjel, begynder man vel heller ikke offentligt at diskutere, hvilke interesser du har i din fars død? Det er en unaturlig vending af virkeligheden, som de færreste nok selv vil bemærke i denne sag. Derfor en meget usund flugt fra de virkelige omstændigheder i sagen, som jo helt tydeligt viser, at det er “regimets” modstandere, de såkaldte “oprørere”, der står bag kidnapningen! Så hvorfor vil man så gerne vende debatten og spørgsmålene til “regimets interesser i kidnapningen”, i stedet for de virkelige omstændigheder?

Således:
DR: »For regimet svarer en dræbt læge til 1.000 soldater«
TV2: Dansker bortført: Læger er udsatte i Syrien
Ekstrabladet: Ekspert om bortførsel: Alt kan ske i livsfarlige Syrien

I den første artikel fra DR udtaler læge Mounim Korcih, at den syriske regering forfølger læger i Syrien, og at de sidestiller en død læge med 1000 døde “oprørere”. Det er utroligt, så meget Mounim Korcih ved om den syriske hær, taget i betragtning af at han i de sølle 10 dage han opholdte sig illegalt og ulovligt i Syrien, udelukkende var sammen med islamistiske oprørsterrorister.

Læge Mounim Korcih.
Læge Mounim Korcih.

I den anden artikel fra TV2 er det en yderst gammel kending, der igen bliver brugt. Den lægestuderende iraker Haifaa Awad, der selv tidligere har været illegalt i det nordlige Syrien for at yde lægehjælp udelukkende til sårede islamistiske jihad-krigere. Hun udtalte til TV2:

“I de nordlige befriede områder, hvor læger frivilligt har valgt at blive trods den store risiko, så har læger været på regimets dødsliste.”

Bemærk hendes bizarre formulering: “Befriede områder“, om områderne al-Qaeda militser styrer. Så ved man, hvor sympatien ligger. Vi har uden overdrivelse bunker af papirer liggende om Haifaa, som vi vil tage fat på i det nye år, behandle, og offentliggøre. Problemet er, at der er så meget snavs, at det er svært at finde ud af, hvor man skal starte. Hun er en af vores absolut mest beskidte piger, og i øvrigt rablende vanvittig og hysterisk som et barn. Hun har været så heldig, at hun er så klam og omfattende, at vi ikke har gidet tage fat om hende endnu. Hvis vi var en socialforvaltning, ville hun være en af de sager, som ingen socialrådgivere ville røre.

Lægestuderende Haifaa Awad (tv.)
Lægestuderende Haifaa Awad (tv.)

I den tredje artikel fra Ekstrabladet udtaler den såkaldte “ekspert”, lektor Peter Seeberg, bl.a. at “regimet” har måske det største ansvar for de fleste af de ulykker, der er fundet sted.

Lektor Peter Seeberg,
Lektor Peter Seeberg,

Men hvorfor er det lige, at disse ting er relevante i en situation, hvor det er oprørsterrorister, der står bag forbrydelsen? Det svarer til hvis en pige bliver voldtaget, og så interesserer man sig kun for, om hun tidligere har stjålet et tyggegummi fra en kiosk, og gætter på om hun har det.

Der sker en fordrejning af og en flugt fra de virkelige omstændigheder, der er så åbenlys og akavet, at den ikke ligner noget andet end propaganda. Propaganda der har til formål at svække den syriske regerings legitimitet på baggrund af en forbrydelse, dens modstandere har begået. Og ikke mindst til fordel for de islamistiske terrorister, der i virkeligheden står bag forbrydelsen.

Det kan heller ikke være tilfældigt, at medierne kun har spurgt erklærede modstandere af den syriske regering. Naser Khader, Haifaa Awad, Mounim Korcih og Peter Seeberg. Alle personer, der ikke er i stand til at sige noget om Syrien, uden at det inkluderer had og beskyldninger mod regeringen. Hvorfor har man ikke spurgt en syrer? Man vil ikke høre en syrer, fordi de ofte fortæller sandheden om, hvad der virkelig foregår i deres hjemland.

Imens ties de store forbrydelser mod sundhedsvæsenet i Syrien, bl.a. mod dette hospital:

Al-Kindi Hospitalet i Aleppo var mellemøstens 4. største, indtil den såkaldte "frie syriske hær" kom på besøg.
Al-Kindi Hospitalet i Aleppo var mellemøstens 4. største, indtil den såkaldte “frie syriske hær” i slutningen af 2013 kom på besøg. Ingen danske medier, Mounim Korcih eller Haifaa kunne nogensinde drømme om at nævne et ord om dette. Kun hvis de kan påstå at “regimet” bombede sit eget hospital, hvilket de formentlig sagtens kunne finde på at påstå.

Illegale læger sidestilles med illegale terrorister
Lad det være helt klart: Udlændinge der ikke har gyldigt visum til Syrien, men alligevel opholder sig i Syrien, opholder sig illegalt. Nøjagtig som illegale udlændinge i Danmark og andre lande. Illegale udlændinge overtræder loven, og er således kriminelle. Kriminelle anholdes og straffes efter loven – også i Syrien, som i andre lande.

Har man under sit illegale ophold haft kontakt til væbnede terrorister, eller lige frem hjulpet dem, og ja – illegal lægebehandling er hjælp – så er det klart, at det er en helt anden paragraf i loven, ens forbrydelser hører under. Formentlig samme paragraf som terrorvirksomhed.

Derfor er det opsigtsvækkende, at en organisation som Læger Uden Grænser, tilsyneladende organiserer kriminelle aktiviteter i udlandet. Vi afventer dog stadig et svar fra dem, men det vil være dybt skuffende at skulle konstatere, at Læger Uden Grænser har valgt et illegalt og ulovligt samarbejde med islamistiske oprørsterrorister, frem for et samarbejde med den legitime regering, som Røde Kors har. Syrienblog skelner ikke mellem illegale udlændinge, der ulovligt trænger ind på syrisk territorium, og vi vil ikke tøve med at offentliggøre identiteten på enhver af dem, uanset hvad deres bagmænd måtte mene det vil udgøre af risiko.

De personer der frivilligt er draget illegalt til Syrien, er ene og alene til fulde selv ethundredeprocent ansvarlige for deres egen situation og skæbne, uanset hvor blodig og brutal den måtte blive. Vores opgave er kun at dokumentere den så meget som overhovedet muligt – komplet ucensureret til hele verdens frie brug under licensen public domain.