Syrisk udenrigsminister: Konflikten kan slutte om uger

Udenrigsminister Walid Moualem
Udenrigsminister Walid Moualem
I et interview til RT har Syriens udenrigsminister Walid Moualem udtalt, at konflikten kan slutte på få uger, hvis fremmede magter stopper deres støtte til terrorgrupper.

Hvis Vesten og andre regionale magter stopper deres støtte til illegale militser, kan konflikten ende i løbet af få uger, udtalte udenrigsminister Walid Moualem i et interview til RT, der fandt sted umildbart efter FN’s generalforsamling, hvor den syriske udenrigsminister deltog.

Udenrigsministeren udtalte, at han har oplevet at verdens lande bedre forstår, hvilke ekstremistiske kræfter Syrien kæmper imod, i forhold til sidste års generalforsamling, der fordømte Syriens regering. Han understregede, at terrorister fra 83 lande kæmper i Syrien.

Til den internationale aftale om Syriens afskaffelse af kemiske våben udtalte ministeren, at Syrien arbejder for politiske løsninger, og ser positivt på aftalen, som han takker Putin for at have taget initiativ til. Syriens største bekymring er, at diverse illegale terrorgrupper også har kemiske stoffer, som de vil bruge til at beskylde Syrien for ikke at leve op til aftalen.

Udenrigsminister Walid Moualem er som forsvarsminister Fahd Jassem al-Freij sunni-muslim, hvilket afliver myten om, at Syriens regering skulle være et “alawitisk mindretalsregime”. Præsidentens kone, Asma al-Assad, er desuden også af sunni-oprindelse.

Læs hele interviewet hos RT (engelsk)