Terroristen Ahmed Samsam er tilbage i Danmark

I september 2012 mødtes Puk Damsgård med bandemedlemmet Ahmed Samsam ved Tyrkiets grænse til Syrien.

23-årige Ahmed Samsam fra Vollsmose er tilbage i Danmark efter et år som jihad-turist i Syrien. Han ankom angiveligt til København den 12. august.

Den 23. september 2012 udtalte han ellers til DRs Puk Damsgård i udsendelsen 21 Søndag, at han ville blive i Syrien “til sejren eller døden”, men nu er han altså tilbage igen.

Ahmed Samsam blev af Puk Damsgård i 21 Søndag fremstillet som en moderat og sekulær “oprører”, der bare ville have demokrati i Syrien, selvom der ikke blev lagt skjul på hans kriminelle fortid som bandemedlem i Odense, hvor han senest blev løsladt fra fængslet i maj 2012.

Vores research viste dog hurtigt, at Ahmed Samsam ikke er helt så moderat, som han blev fremstillet. Han er nemlig tilknyttet den islamistiske terrorbevægelse “Kata’ib Al Iman” (“Brigaden af Tro”), hvor han kæmpede sammen med bl.a. Hizb ut-Tahrir medlem Özgür Deveci fra Hedehusene ved Roskilde, der også var taget til Syrien som “jihad-turist”.

Ahmed Samsam, der er født den 31. december 1989 og opvokset i Vollsmose, har i dag bopæl på Skoleholdervej 49, 4, tv, 2400 København NV, sammen med sin far, tandlæge Jihad Samsam, der er uddannet i Irak, og som den 23. januar 2013 har modtaget kritik fra Regionstandlægerådet. Skulle man alligevel have lyst til en tandrens hos Jihad, hedder klinikken Samsam Tandklinik og har adresse på Bispebjerg Bakke 7, st. 2400 København NV.

Læs også:
Portræt: Ahmed Samsam

Ahmed Samsam (tv.) sammen med Ozgür Deveci fra Hedehusene (Ar-Raqqah, Syrien, 2013).
Ahmed Samsam (tv.) sammen med Ozgür Deveci fra Hedehusene (Ar-Raqqah, Syrien, 2013).