Libanon og Iran: Stop våbenstrømmen til Syrien

Libanons udenrigsminister Adnan Mansour (tv.) med Irans Ali Akbar Salehi fra konferencen i dag (foto: PressTV).
Libanons udenrigsminister Adnan Mansour (tv.) med Irans Ali Akbar Salehi fra konferencen i dag (foto: PressTV).
Libanon og Iran vil have stoppet våbenstrømmen til illegale militser i Syrien, som de mener truer sikkerheden i hele regionen.

Under en fælles pressekonference i Teheran i dag, gav Irans udenrigsminister, Ali Akbar Salehi, og Libanons Adnan Mansour, udtryk for deres fælles modstand mod Vestens våbenstrøm til Syrien, som de frygter vil påvirke sikkerheden i hele regionen, skrev PressTV i dag.

Jeg er forbløffet over, hvordan vestlige lande, der taler om støtte til menneskerettigheder, kan give våben til kannibaler i Syrien“, udtalte Irans udenrigsminister Ali Akbar Salehi.

Han kritiserede Vestens dobbeltspil i forhold til konflikten og understregede, at Iran finder det helt uacceptabelt, at Vesten sender våben til illegale militser i regionen, hvor flere af dem har direkte tilknytning til terrorgrupper som al-Qaeda.

Han udtalte videre, at Iran støtter ethvert møde med henblik på at løse den syriske konflikt, såfremt der tages hensyn til Syriens nationale interesser, og afstand fra udenlandsk indblanding.

Væbning af militante i Syrien vil ikke tjene hverken det syriske folk eller folk i regionen. Det vil kun forlænge volden i landet“, udtalte Libanons udenrigsminister Adnan Mansour.