Israel har bombet mål i Syrien

Israelsk F-16

Det israelske regime angreb militært forskningscenter nær Damaskus tidligt onsdag.

Syriens hærs kommando har udsendt en erklæring, der hævder at det israelske luftvåben IAF står bag et luftangreb mod et militært forskningscenter i Jamraya nær hovedstaden Damaskus.

“Israelske jagerfly har krænket vores luftterritorium ved daggry og foretaget et direkte angreb på et videnskabeligt forskningscenter”, citerer SANA fra hærens erklæring i går.

I alt fire fly deltog i angrebet og affyrede ni raketter, hævder den libanesiske tv-station Al-Manar.

2 personer meldes dræbt og 5 er såret, fastslår erklæringen fra den syriske hærs kommando. De israelske angrebsfly fløj meget lavt, for at undgå at bliver spottet på radarerne. Den syriske hær betragter angrebet som en åbenlys aggressiv handling imod Syriens suverænitet.

Israelsk angreb i Syrien

Syrien har klaget til FN
Det syriske udenrigsministerium har skriftligt indberettet Israels suverænitetskrænkelse til FN’s generalsekretær samt FN’s sikkerhedsråd, skriver SANA. Syrien anmoder FN’s sikkerhedsråd om at fordømme angrebet, der en krænkelse af FN-pagten, folkeretten samt FN-aftalen om den demilitariserede zone for Golan, der blev indgået i 1974.

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon har efterfølgende udtrykt “alvorlig bekymring” om meldingerne om Israels angreb. Han beder alle parter om at forebygge yderligere spændinger og til at man overholder international lov, herunder respekterer hinandens suverænitet, skriver BT.

Rusland, Iran og Den Arabiske Liga fordømmer angrebet
Rusland er det første land som har fordømt det israelske regimes angreb. Det russiske udenrigsministerium siger i en erklæring på deres hjemmeside, at “Moskva er dybt bekymret over beretningerne om et israelsk angreb, der kan betragtes som en krænkelse af folkeretten”.

Den Arabiske Liga har også fordømt angrebet, som den betegner som en åbenlys aggression og hån mod syrisk suverænitet. Det israelske regimes militær nægter at udtale sig om sagen.

Iran truer med krig
I sidste uge meddelte Irans regering, at et angreb på Syrien er et angreb på Iran.
Irans viceudenrigsminister Ali Akbar Salehi har fordømt angrebet.
“Der er ingen tvivl om, at denne aggression er en del af en vestlig og zionistisk strategi, for at forhindre Syrien i at vende tilbage til stabilitet og sikkerhed”, udtaler han i følge RT.

Hizbollah har også fordømt angrebet på Syrien og har afvist Israels løgne, om at det i virkeligheden var et angreb mod Hizbollah i Libanon, som ellers er blevet citeret ivrigt af Ritzau.

Civile hamstrer gasmasker i Jerusalem i Israel af frygt for en krig mod Syrien og Iran som følge af angrebet.
Civile hamstrer gasmasker i Jerusalem i Israel af frygt for en krig mod Syrien og Iran som følge af angrebet.