Assad: Hæren har fået overhånd

syrianleader

Syriens hær har fået overhånd i konflikten, oprørerne er pressede og Damaskus er ved at være sikret, har Assad udtalt i et interview med en libanesisk avis.

Syriens præsident Bashar al-Assad har i et interview til den libanesiske avis Al-Akhbar udtalt, at den syriske regeringshær har fået et meget stort forspring på jorden.

Assad udtalte, at den syriske hær kan vinde kampen i løbet af bare 14 dage, hvis den tyrkiske grænse blev holdt lukket for militante og våbensmugling.

Han udtalte videre, at “ekstremisternes legeplads” nu er begrænset til nogle grænseområder ved Tyrkiet, Jordan og Libanon samt enkelte lommer omkring hovedstaden Damaskus, som er ved at blive omringet og lukket af hæren.

Assad understregede, at regeringen vil fortsætte samarbejdet med FN og Den Arabiske Ligas særlige udsending Lakhdar Brahimi med henblik på at løse konflikten. En konfliktløsning oppositionen og oprørerne fra start har nægtet at samarbejde om.

I en tale den 6. januar 2013, erklærede Assad, at den syriske regering er villig til at indlede samtaler med oppositionen og alle politiske partier i en omfattende national dialog, men krævede at de først stoppede terrorangrebene og de væbnede kampe.

Der har været stille i medierne og på Syrienblog de seneste 2 uger – der har ganske enkelt ikke været noget absolut relevant, at beskrive. Situationen er blevet gevaldigt forbedret de seneste 2 måneder, på trods af enkelte terrorangreb. Meget tyder på at oprørerne er yderst pressede.