Syriens kristne beder for fred i julen

Gudstjeneste i Mar Elias (St. Elijah). En kristen-ortodoks kirke i Bab Tuma, Damaskus (foto: RT).
Gudstjeneste i Mar Elias (St. Elijah). En kristen-ortodoks kirke i Bab Tuma, Damaskus (foto: RT).
Imens den katastrofale konflikt fortsætter med at hærge Syrien, så samles de kristne over hele landet i julen, for sammen at bede for fred i Syrien, skriver RT.

Der er over 1,8 millioner kristne i Syrien. Hovedparten er græsk-ortodokse og katolikker. Langt de fleste kristne er tilhængere af den nuværende regering, da de frygter for konsekvenserne ved islamistiske kræfters overtagelse i landet. Nu går de sammen til bøn i julen for fred.

“Jeg beder for at fred og sikkerhed vender tilbage til alle syreres hjerter. Jeg håber at smilene må komme tilbage til børnenes ansigter”.

– Heba Shawi, katolik til julegudstjeneste i Notre Dame kirken i Qusur, Damaskus.

Biskop Joseph al-Absi, der er leder af den græsk-katolske Melkite-katedral i Damaskus, beder Gud om fred i Syrien og om at beskytte landet og dets lederskab, skriver SANA.

På grund af sikkerhedsmæssige hensyn måtte nogle gudstjenester holdes kl. 6.00 i stedet for midnat. Regeringssoldater og sikkerhedsfolk har været massivt tilstede for at sikre fred ved gudstjenesterne. Der er heldigvis endnu ingen meldinger om terror mod gudstjenesterne.

I sidste uge udgav FN en rapport, der konkluderede, at konflikten i Syrien bliver mere sekterisk. Rapporten bekræfter, at mange udenlandske krigere tager til Syrien, for at deltage i de væbnede kampe mod regeringen. De tegnes i rapporten som værende “radikale, militante islamister”.