Syriens hær forbereder offensiv

Yarmouk-lejren, Damaskus. Lejren havde i 2004 ca. 137,248 indbyggere.
Yarmouk-lejren, Damaskus. Lejren havde i 2004 ca. 137,248 indbyggere.
Den syriske hær forbereder en stor offensiv mod terrorister, der har indtaget flygtningelejren Yarmouk i Damaskus. Over halvdelen af indbyggerne er flygtet.

Hundredvis af terrorister fra den såkaldte “Free Syrian Army” og militsen al-Nusra Fronten har i løbet af weekenden indtaget flygtningelejren Yarmouk. Det har ført til hårde kampe med regeringsstyrkerne, hvor bl.a. lederen af Liwa al-Tawhid-militsen, Yusef al-Jader, blev dræbt lørdag.

De såkaldte “oprørere” har ifølge RT påstået at hærens luftvåben har bombet Yarmouk-lejren, hvilket angiveligt skulle have dræbt 8 personer. Regeringen har dog afvist påstandene.

Ifølge PressTV har avisen al-Watan påstået at hæren nu forbereder en stor offensiv, hvor et større antal regeringssoldater er samlet for at planlægge en militær operation, der skal rense lejren.

PressTV påstår at have rapporter, der bekræfter at terrorister tilknyttet al-Nusra har henrettet civile palæstinensere i flygtningelejren, hvor halvdelen af flygtningene er flygtet fra. Al-Nusra er en central del af “oprørsbevægelsen”, der er samlet under navnet “Free Syrian Army”. Al-Nusra er på USA’s terrorliste og menes at have tætte forbindelser til al-Qaeda i Irak og Yemen.

Imens op mod halvdelen af indbyggerne er flygtet fra lejren efter terroristernes indtog, så har en gruppe PFLP-tilhængere fra lejren tilsluttet sig hæren for at kæmpe mod terroristerne.