Danmark anerkender syrisk opposition


Danmarks regering har anerkendt “National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces” som en legitim repræsentant for Syriens befolkning.

Udenrigsminister Villy Søvndal har besluttet at Danmark fremover vil betegne Den Nationale Koalition for den Syriske Revolution og Oppositionsstyrker som den legitime repræsentant for den syriske befolkning, skriver Udenrigsministeriet idag.

Koaltionen blev dannet den 11. november 2012 i Qatar. Den ledes af salafisten imam Moaz al-Khatib, der offentligt har erkendt, at han går ind for et islamisk kalifat baseret på sharia. Den fungerer som det politiske organ for den såkaldte “Free Syrian Army (FSA)”.

FSA-soldat med en alawit i hånden. En legitim repræsentant for Syriens folk, mener Villy Søvndal.
Imam Moaz al-Khatib er tidligere kendt for anti-semitiske og anti-vestlige udtalelser. Han har desuden henvist til at shia-muslimer er “afvigere” og erklæret at de “etablerer løgne”.

Efter han blev præsident for National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces har piben pludselig fået en helt anden lyd:

“I say to you that Alawites are closer to me than many other people I know. When we talk about freedom, we mean freedom for every single person in this country”

Meget troværdigt. Jeg skal ikke være shia-muslim eller kristen i Syrien, hvis han kommer til magten.