Syriske kommunikationslinjer saboteret

Syrian internet
Syrisk internettrafik, torsdag den 29. november 2012. (grafik: Akamai)
Den såkaldte “Free Syrian Army (FSA)” er begyndt at sabotere centrale telelinjer i Syrien. Vestlige medier har været hurtige til at kalde det “regeringscensur”.

Problemet opstod torsdag formiddag (lokal tid), da alle former for elektronisk kommunikation pludselig gik dødt. Både mobilnet samt tele- og internet.

Den etablerede vestlige pressemaskine, bestående af 10 nyhedsbureauer med 10.000 aviser og dagblade under sig, var hurtige til enstemmigt og i en enslydende formulering, at beskylde den syriske regering for at have “censureret internettet” pga. “oprøret”.

Det såkaldte “hackernetværk” Anonymous, som i virkeligheden er tilfældige uorganiserede enkeltpersoner, har siden erklæret “krig” mod den syriske regering, fordi denne angiveligt skulle have censureret nettet. Det skrev RT i fredags.

Det såkaldte “oprør” har varet i over 2 år nu og man kan derfor undre sig over hvorfor den syriske regering først skulle censurere eller begrænse den elektroniske kommunikation nu. Især nu, hvor den syriske regering selv bruger internettet flittigt til at udsende nyheder. Det skyldes at den franske satellitmastodont Eutelsat, som syrisk tv før i tiden brugte til at udsende deres nyheder, efter EU´s sanktioner har valgt at smide syrisk stats-tv af satelliten.

Syrisk stats-tv berettede først om tekniske problemer, men senere udmeldte Syriens Informationsministerium at der var sket sabotage på en central linje af optisk fiber. Informationsministeren udtalte at der blev arbejdet på at løse problemet og genetablere forbindelsen. Dette skete inden 12 timer og både mobil, tele- og internet virker igen.