54 dræbt af bilbombe i Jaramana

54 mennesker blev dræbt og 120 såret af to bilbomber i Jaramana i går.

To biler fyldt med sprængstof detonerede i går i Jaramana, der er en forstad til Damaskus, beliggende ca. 10 km. fra centrum. Det oplyste RT i går.

Eksplosionerne skete kl. 6.40 onsdag morgen (lokal tid). Ifølge vidner blev flere bygninger i området alvorligt skadet. De første meldinger lød på 34 dræbte. Tallet er senere steget til 54 døde og over 120 meldes nu såret. Alle døde og sårede er civile.

Jaramana er et område med mange kristne og det er ikke første gang, at der sker angreb på områder, hvor der bor kristne. Ammar Waqqaf fra Syrian Social Club kom med følgende analyse i et interview til RT i går:

“Det er først og fremmest byer som ikke villige til at tilslutte sig den såkaldte ‘revolution’, der bliver udsat for disse terrorangreb, som en slags ‘kollektiv straf’. Det er også et spørgsmål om etnisk udrensning. Jaramana er et område hvor der bor en masse forskellige minoriteter, bl.a. mange kristne. Al-Qaeda og salafisterne mener ikke at disse kan bo i et islamisk land, som de ønsker at ændre Syrien til. De vil forsøge at få dem til at opgive deres områder.” Ammar Waqqaf, SSC.

Den sekulære syriske regering har givet islamistiske ekstremister skylden og Kinas udenrigsminister Hong Lei har ifølge PressTV fordømt angrebene.

Skader efter onsdagens angreb i Jaramana.