Syrisk opposition: “Til helvede med Assad – vil vil have Kalifat”


En video som netop er blevet uploadet på YouTube giver et noget andet indblik i den såkaldte “opposition” end vestlige medier hidtil har gjort.

Videoen er uploadet den 6. november 2012 af en bruger der kalder sig SyrianRebelWatch og viser en demonstration, der angiveligt har fundet sted i september i Damaskus, hvor en mindre gruppe demonstranter tilknyttet FSA råber ekstremistiske slagord.

Videoen er angiveligt publiceret af Memri TV og demonstrationen skulle have fundet sted den 14. september 2012 i Damaskus med omkring 200-300 deltagere.

I demonstrationen bliver der udover anti-Assad budskaber råbt en række opsigtsvækkende slagord på arabisk, bl.a.: “Til helvede med frihed“, “Vi vil have et islamisk kalifat“, “Til helvede med fred” samt “Vi vil have våben og AK-47’ere“.

Videoen kan ses her eller i nedenstående indlejring: