Israel angriber Syrien

Israelsk militær i de besatte Golanhøjder.
Det israelske regime har afgivet et såkaldt “varselsskud” mod syrisk territorium.

Det sker angiveligt efter at en vildfaren syrisk morter-granat har ramt et område i Golanhøjderne, som er besat af Israel. Det skriver PressTV mandag.

Det er endnu uklart om at den vildfarne morter var affyret af den syriske regeringshær eller en af de mange tusinder udenlandsk støttede militser, som befinder sig i området.

Det er et såkaldt Tammuz-missil, som Israel har affyret mod syrisk territorium. Israel selv hævder, at det er et varselsskud og at man “bevidst har ramt ved siden af”.

Ifølge Ekstrabladet.dk er det første gang siden 1973 at Israel angriber Syrien. Det er dog ikke helt sandt. Den 6. september 2007 udførte det israelske luftvåben den såkaldte “Operation Orchard“, hvor et anlæg i Syrien blev bombet, angiveligt fordi det ifølge Israel og CIA var en atom-facilitet. Dette er dog aldrig blev bekræftet.

Golanhøjderne er oprindeligt syrisk territorium, men blev besat af det israelske regime i 1967. Den 14. december 1981 annekterede Israel området, noget som medførte store internationale fordømmelser. Siden har området – som Syrien stadig gør krav på – været besat ulovligt af Israel. Israelske besættere dyrker endda den frodige jord i området, hvilket er i strid med international lov for besat område.