Assad: “Prisen for en invasion er mere end verden kan klare”

Bashar al-Assad med Sophie Shevardnadze fra RT i Damaskus.

I går offentliggjorde RT et interview med Syriens præsident Bashar al-Assad, hvor han bl.a. udtalte at prisen for en invasion i Syrien er mere end verden kan klare.

I det eksklusive interview udtaler Bashar al-Assad bl.a. at der ikke er tale om nogen borgerkrig i Syrien, men der imod proxy-terrorisme med udenlandske krigere. Assad fortalte at Vesten gør syndebukke til fjender, fra kommunisme, til islam, til Saddam Hussein. Han sagde at vestlige lande nu ønsker at gøre ham til deres næste fjende.

Massemedierne beskriver konflikten som et problem mellem Assad og den syriske opposition, men præsidenten hævder at Syrien er blevet infiltreret af proxy-terrorgrupper, der kæmper på vegne af andre magter.

I tilfælde af en udenlandsk invasion af Syrien, advarede Assad, at udfaldet vil være direkte farligt for verden.