Terrorister henretter syriske soldater


En video på YouTube viser hvordan en gruppe syriske regeringssoldater angiveligt bliver slået, sparket og til sidst skudt af omkring 10 terrorister fra en FSA-milits i den nordlige by Saraqeb. FN kalder det en krigsforbrydelse.

Drabene fandt angiveligt sted torsdag, efter at terrorister fra den såkaldte “Free Syrian Army (FSA)” i de sidste par uger er trængt ind i byen Saraqeb i det nordlige Syrien. Rigtigheden af optagelserne er endnu ikke bekræftet og det kan derfor ikke siges om det vitterligt var soldater fra den syriske regeringshær, som er blevet dræbt, eller om det er endnu en gruppe civile, som FSA har fundet for at henrette. Det beretter RT fredag.

Et andet eksempel på FSA’s brutalitet.

Videoen, som blev publiceret på YouTube, viser angiveligt en gruppe på omkring 10 FSA-terrorister samt de påståede syriske regeringssoldater, der ligger spredt på jorden i noget der umildbart ligner en bygning under konstruktion. I videoen kan man høre hvordan en af terroristerne siger på arabisk “I er Assads hunde” og en anden som siger “Fanden tage jer”, imens de andre terrorister slår og sparker dem imens de ligger på jorden.

Et par sekunder senere begynder FSA-terroristerne at skrige som vilde dyr og råbe “Allahu Akbar” (“Gud er stor”), hvorefter de affyrer et par maskingeværssalver på soldaterne i omkring 35 sekunder imens de fortsat ligger på jorden.

“Selv om identiteten ikke kan bekræftes, så er det der foregår i videoen under alle omstændigheder en krigsforbrydelse, både i henhold til national og international lov.”, udtalte Sabah al-Mukhtar, formand for De Arabiske Advokatforeninger, til RT fredag.

Amnesty International og FN’s kommission for Menneskerettigheder vil nu undersøge omstændighederne i videoen nærmere.

“Denne slags drab begået af de såkaldte ‘oprørere’, som er støttet af NATO og GCC-lande foregår hver eneste dag i Syrien. I dette tilfælde blev mændene skudt med våben. I andre tilfælde bliver de henrettet med knive eller får skåret halsen over. Denne form for brutalitet er en del af mentaliteten i blandt disse ‘oprørere’. De er umenneskelige.”, udtaler den politiske analytiker Dr. Ibrahim Alloush til RT.

Videoen kan ses på RT’s side ved at klikke her