Syrisk våbenhvile brudt

Bilbombe i Daf Shawk-distriktet i Damaskus igår. (foto: RT)
Den våbenhvile som var forhandlet på plads blev allerede brudt efter få timer.

FN’s særlige udsending Lakhdar Brahimi opfordrede i sidste weekend “Free Syrian Army” og den syriske regering til at indgå en kort våbenhvile. Det skulle ske i forbindelse med denne weekends muslimske højtid Eid al-Adha.

Den 24. oktober 2012 meddelte den syriske regering, at den gerne vil indgå en våbenhvile i perioden, såfremt FSA også kan overholde en våbenhvile. FSA viste sig dog noget mere kritiske og krævede at den syriske regering skulle trække sine sikkerhedsstyrker fra alle byer, før de ville acceptere en våbenhvile. Det udtalte “oberstløjtnant” Qassim Saad al-Din fra FSA ifølge Reuters. FSA selv lovede til sammenligning intet om, at også de ville trække sig fra byerne, såfremt en våbenhvile blev aftalt på plads.

Våbenhvile brudt efter få timer
Igår berettede RT, at våbenhvilen er brudt ved bl.a. en bilbombe i Damaskus, hvor mindst 4 mennesker er dræbt. Syrian Observatory for Human Rights melder samtidig, at 11 regeringssoldater er omkommet i et bilbombeangreb mod en militær post i byen Daraa. På samme tid anklager FSA regeringen for at have brudt våbenhvilen i diverse medier.

Det må være op til den enkelte læser selv, at vurdere hvor sandsynligt det er, at en regering først angriber sin egen hovedstad og derefter sine egne styrker.