Frankrig smugler millioner af euro til FSA


Frankrig har i hemmelighed smuglet mindst 2 millioner euro (15 mio. kr.) til illegale militser i Syrien, afslørede Frankrigs udenrigsminister Laurent Fabius i går.

Franske embedsmænd har i hemmelighed smuglet hvad der svarer til 15 millioner af de franske skatteyderes kroner til illegale militster i Syrien, herunder FSA. Det oplyste Frankrigs udenrigsminister Laurent Fabius i går på et møde i det såkaldte “Syriens Venner” – en forening som er stiftet af Sarkozy, og som Danmark har tilsluttet sig med hele Folketingets opbakning, bortset fra Dansk Folkeparti.

Pengesmuglerierne skulle være sket af tre omgange, hvor en fransk udsending mødes med repræsentanter for FSA i Tyrkiet. Det skriver Politiken i dag og baserer historien på et telegram fra det franske nyhedsbureau AP.

Kafir harbi: En “frihedskæmper” fremviser stolt et trofæ fra hans “frihedskamp”. Han er bare én af de mange FSA’ere som har modtaget 15 mio. kr. fra Frankrigs regering.

Ifølge Politiken deltog også danske embedsmænd i mødet på baggrund af Danmarks medlemskab af den franske organisation “Syriens Venner”. Udenrigsministeriet oplyste i den forbindelse til Politiken, at Danmark dog ikke har planer om samme aktioner som Frankrig. Det skal dog påpeges at den danske stat har betalt over 2 millioner kroner i kontingent til franske “Syriens Venner” – som sender penge til illegale militser i Syrien.

Med franske penge, amerikanske våben og ‘hellige krigere’ fra Tyrkiet, Libyen, Yemen og Irak kan man begynde at undre sig over hvor syrisk oprøret i Syrien i virkeligheden er.