Franske Eutelsat vil censurere iransk tv


Franske Eutelsat har beordret dens underleverandør Arqiva, til at fjerne en række iranske TV-kanaler fra Hot Bird-frekvenserne.

Vi kender det selv fra Danmark, hvordan visse medier ikke er omfattet af ytringsfrihedens hellighed. Den franske satellit-mastodont Eutelsat har meddelt sin underleverandør Arqiva, at den straks skal opsige kontrakten med en lang række iranske TV-stationer. Det drejer sig bl.a. om PressTV, al-Alam, Jam-e-Jam 1 og 2, Sahar 1 og 2, Islamic Republic of Iran News Network, Quran TV og al-Kawthar. En lang række iranske radiostationer er desuden også omfattet. Det skrev PressTV søndag.

PressTV udtaler i den forbindelse:

The move follows months of jamming of Iranian channels by European satellite companies. It also shows that the European Union does not respect freedom of speech, and spares no efforts to silence the voice of alternative media outlets.

Iranian news channels affected by the decision only aimed to break the West’s monopoly on news broadcast by reflecting the voice of the oppressed people to the world.

The illegal move by Eutelsat SA, therefore, is a step to mute all alternative news outlets representing the voice of the voiceless.

The Iranian channels, however, reserve the right to take legal action against Eutelsat’s decision in order to restore their rights and compensate for any material and spiritual damages thereof to the full extent possible under international law.

Hos Syrienblog ser vi det som en stor anerkendelse, at PressTV gør deres arbejde så godt at det skaber en så desperat reaktion. PressTV har fået et kvalitetsstempel, som i den grad giver anledning til at følge dem endnu tættere i fremtiden.

PressTV kan (stadig) følges på PressTV.com og YouTube.
En Facebook-gruppe er desuden startet i protest: Save Press TV in Europe