FN: Hellige krigere strømmer til Syrien

Frihedskæmpere som kæmper for et frit og demokratisk Syrien, påstår USA, EU og Folketinget. Terrorister, påstår den syriske regering. Hvad tror du?

Militante islamister strømmer til Syrien for at hjælpe terrorister i kampen mod Syriens regering, fremgår det af en ny FN-rapport.

Det er hvad et FN-undersøgelseshold har konkluderet i en ny rapport, som blev fremlagt i Genève mandag. Det skriver Ekstrabladet ganske overraskende i dag.

“Sådanne elementer har en tendens til at presse de oprørere, der kæmper mod regeringen, i en mere radikal retning. Udvalget har bekræftet, at der er en øget tilstedeværelse af udenlandske elementer, heriblandt militante jihadister i Syrien”, udtaler Paulo Pinheiro, som har ledet arbejdet med den nye FN-rapport.

Ekstrabladet påstår senere i artiklen, at præsident Bashar al-Assad og størstedelen af Syriens militære og politiske ledelse tilhører det alawitiske mindretal og at denne angiveligt skulle forfølge det sunni-muslimske flertal i Syrien. Det er en usand påstand og et forsøg på at skabe et falsk billede af at konflikten er en religiøs sekterisk krig. Faktum er at størstedelen af ministrene i Assads regering rent faktisk er sunnier, lige som præsident Bashar al-Assads kone, Asma al-Assad i øvrigt er af sunni-oprindelse. Det er også velkendt at mange menige soldater, officierer og generaler er sunnier.

Det er ikke sunni mod shia, som den etablerede presse forsøger at fremstille det som. Det er fundamentalistiske wahhabi-militser mod det syriske folk, hvad end de er alawiter, shiiter, sunnier, kristne eller ateister. Wahhabierne påstår ganske rigtigt at være sunni-muslimer, men de har langt fra opbakning i den bredere sunni-befolkning.