Mange simplificerer konflikten i Syrien ved at reducere det til at være et sekterisk opgør mellem shia- og sunni-muslimer. Intet kunne være mere forkert! De etablerede massemedier og såkaldte “eksperter” hævder ofte, at den syriske regering er et ‘alawitisk mindretalsregime’, fordi Præsident Bashar al-Assad er alawit. Flertallet af Syriens befolkning er sunni-muslimer, imens alawi er en sekt inden for shia-islam.

Det har hos nogen skabt den helt fejlagtige opfattelse, at “regimet” udelukkende skulle være bestående af alawitter, og at dette (dvs. alawitterne) skulle kæmpe alene mod resten af Syriens befolkning, herunder flertallet – som er sunni-muslimer. Det ville være en umulig kamp!

Fordeling:
74% Sunni
13% Shia, alawi, drusere og andre inden for islam
10% Kristne (både katolikker, protestanter, ortodokse, mm.)
Syrien har 22,5 mio. indbyggere.

Sekterisme er unaturligt i Syrien
Da Hafez al-Assad kom til magten i 1971 forbød han, at offentlige myndigheder måtte registrere folks religiøse eller etniske tilhørsforhold på alle identifikationspapirer, som ellers tidligere havde været praksis fra dengang Syrien var et fransk mandatområde.

Syrien er et multietnisk og multireligiøst samfund med næsten flere forskellige trosretninger end indbyggere. Det er ikke forbudt, men strengt upassende at tale om sit religiøse tilhørsforhold offentligt. Det gør man ikke, ligesom man ikke piller næse offentligt.

Sekterismen kommer udefra
Da det såkaldte “oprør” startede i 2011 havde vestlige massemedier travlt med at personificere og dæmonisere Assad, som de tidligere havde gjort det med Milosevic, Saddam Hussein og Gaddafi for at skabe splittelse. I Jugoslavien var det serbiske kristne mod muslimer, i Irak shia og kurdere mod sunni, og i Libyen ‘lokale stammer’ mod Gaddafi. Sekterismen er en oldgammel og klassisk “del og hersk” taktik, som CIA altid anvender.

Problemet er bare, at den ikke virker på syrere, der ligesom danskere der er opdraget med at man ikke piller næse offentligt, er opdraget med, at man ikke går op i andre folks religiøse anliggender. Derfor måtte man finde på det, eller bogstavelig talt “indsmugle” det.

Jihadister, fremmedkrigere, såkaldte foreign fighters har totalt overtaget det såkaldte “syriske oprør”, selvom ingen af dem er syrere. Det burde hedde “oprøret mod Syrien” eller “oprøret i Syrien”, efter at det er blevet klart, at langt hovedparten af de militante terrorister kommer fra udlandet. Bl.a. fra Danmark, hvor over 100 ekstremister har deltaget. Den ene udenlandske gruppe mere ekstrem end den anden. Jabhat al-Nusra, Islamic Front og Islamic State. Fælles for dem alle er, at de kommer ind fra udlandet, skaber splittelse og sekterisme med deres talrige halshugninger af såkaldte “kuffars” (“vantro”), hvor ofrene oftest er mindre minoritetsgrupper som kristne og shia-muslimer. For at ødelægge Syrien.

For at gøre den falske virkelighed som vestlige medier beskrev allerede i 2011 til virkelighed. For at realisere CIA og Mossads projekt, om at ødelægge Syrien, som de gjorde det med Jugoslavien, Irak, Libanon, Afghanistan og Libyen. Sætte araberne op mod hinanden, så Israel kan stråle som en sol, imens penge, guld, olie og gas forsvinder imens gælden til IMF stiger, og militærlobbyen jubler. Hvad bedre kan de ønske sig?

Asma-al-Assad-SC014
Førstedame Asma al-Assad
Gift med Præsident Bashar al-Assad
Sunni-muslim

photo_verybig_142172
Dr. Wael Nader al-Halqi
Premierminister
Sunni-muslim

1580783
General Fahd Jassem al-Freij
Forsvarsminister og forsvarschef
Sunni-muslim

n00223115-b
Generalmajor Mohammad al-Shaar
Indenrigsminister
Sunni-muslim


Walid al-Muallem
Udenrigsminister
Sunni-muslim

531cb65383f9b
Omar Ibrahim Ghalawanji
Minister for Sociale anliggender
Sunni-muslim

Dette er blot et uddrag. Der er tusindvis af sunni-muslimske embedsmænd i Syrien. Over 70% af den syriske hærs soldater, der i over 3 år har kæmpet mod de såkaldte “oprørere”, er sunni-muslimer.