Vedat Sariboga

Vedat Sariboga (“Abu Jandal”) , kurder med tyrkisk statsborgerskab, født og opvokset i Albertslund, IS-kriger, terrorist og pyroman. Havde bopæl på Hedemarksvej 94, 1. tv. i 2620 Albertslund, hvor også Mehmet Isikli har adresse. Har taget HF på VUC i Albertslund, og har angiveligt arbejdet med logistik hos Nilfisk fra 2011 til 2014. Han brugte e-mail adressen vedatsariboga1@gmail.com og mobil +4550106974.

Han blev beskrevet som “Wadad Sarabuka” på den liste over påståede indmeldelsesblanketter til terrorgruppen Islamisk Stat (ISIL), som FBI angiveligt har fået fat i.

I Danmark var Vedat Sariboga medlem af Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling Munida og aktiv i Kaldet til Islam. Vedat Sariboga underviste børn fra 8-12 år i islam hos Det Islamiske Trossamfund i København. Dansk Islamisk Trossamfund har efter anholdelsen vasket hænder og fjernet Vedat Sariboga fra listen over undervisere på deres hjemmeside.

Den 28. august 2014 mødtes Vedat Sariboga for tredje gang med PET, hvor han indrømmede at han havde tilsluttet sig Islamisk Stat (ISIL) i Syrien og at han ville gøre det igen. De lod ham være.

Først den 7. april 2016 blev Vedat Sariboga anholdt på sin bopæl i Albertslund.

Den 9. juli 2016 forsøgte han at begå selvmord ved at sætte ild til sin celle i Kolding Arrest. I forbindelse med sagen kom det frem, at han over for en betjent under en køretur har givet udtryk for, at han “ikke gad sit liv mere”. Hans cellekammerat vidnede imod ham under sagen og berettede om fortsat ekstremisme i fængslet og om stor vrede mod Danmark.

Den 9. februar 2018 blev Vedat Sariboga idømt 5 års fængsel ved Retten i Glostrup. Han blev også udvist med indrejseforbud for bestandigt. Han ankede først dommen, men opgav senere anken igen, hvorfor byrettens dom i dag er endelig. Han er igen aktiv på Facebook primo 2020.

Vedat Sariboga kalder sig nu “vedat.sariboga.7” på Facebook (FBID: 100039666463566). Flere af hans venner på Facebook har svenske byer angivet, hvorfor det kan antages at den udvisningsdømte IS-terrorist er flyttet til Malmø, hvis han er blevet løsladt.

Den terrordømte IS-kriger Vedat Sariboga er personlig ven med advokatfuldmægtig Muhamed Danyal Tirpan (født 7. september 1990), der som Vedat er kurder og opvokset i Albertslund. Den advokatfuldmægtige jurist liker flittigt IS-terroristen Vedat Saribogas islamistiske opslag.

Advokatfuldmægtig Muhamed Danyal Tirpan (FBID: 100015293011723) er også kurder opvokset i Albertslund og en nær ven af den terrordømte IS-kriger Vedat Sariboga (Facebook, 28.04.20).  Muhamed Danyal Tirpan har tidligere arbejdet i Udlændingestyrelsen og liker også Hizb ut-Tahrir.