DRÆBT I SYRIEN

Rawand Dilsher Taher

Rawand Dilsher Taher (“Abu Maryam al-Kurdistani”), (født 26. maj 1987 – død 7. december 2015), irakisk kurder fra Arbil, der i Danmark havde tilholdssted på Blågårds Plads, Nørrebro. Tog til Syrien i midten af 2014 og blev dræbt i Raqqah den 7. december 2015 af et amerikansk hellfire-missil affyret fra en drone.

Både Politiken og Berlingske har skrevet uddybende artikler om sagen.

Rawand Dilsher Taher havde adresse på Blågårds Plads 15, 3. tv, 2200 København N.

Rawand blev student fra Frederiksberg Gymnasium i 2006, hvor han gik i klasse med Mohammed Basil El-Cheikh (også kendt som Basil Hassan), som han var nært tilknyttet. I 2013 forsøgte Basil Hassan at myrde Lars Hedegaard i sit hjem, hvorefter han flygtede til udlandet. Han blev pågrebet i Tyrkiet, men blev frigivet til ISIL i Syrien af det tyrkiske terrorregime, der er medlem af NATO og under optagelse i EU. Danmark forlangte ham udleveret, men ISIL prioriteres over NATO-partnere i Ankara.

Efter gymnasiet arbejdede terror-parret Rawand og Basil sammen i security i Københavns Lufthavn. Tidligere gymnasievenner har siden udtalt til diverse etablerede medier, at Rawand og Basil allerede i gymnasiet udtrykte ekstremistiske holdninger, hvorfor det må antages, at sikkerheden i Københavns Lufthavn er helt på niveau med i Egypten. Der har nok været (endnu en) fest på Klausdalsbrovej, den aften hvor sikkerhedsgodkendelsen blev behandlet.

Rawand Taher læste videre til maskinmester i København og blev ansat i Foreningen Nydansker, indtil i midten af 2014, hvor han forsvandt – til Syrien.

Amerikanerne har over for Berlingske bekræftet, at Rawand var deres mål. Angiveligt fordi, at han skulle være højt placeret i ISIL og have haft indflydelse på såkaldte eksterne operationer, herunder “terror”-angrebet i Paris, der mest af alt var en storm i et glas vand.

Tilbage i Danmark har Rawand Taher faderen Dilsher Taher samt familiemedlemmerne Kotan Dilsher (“Umm Jacob”) og Kocher Dilsher Taher.

Kocher Dilsher Taher, der har haft adresse i Brønshøj og på Lundtoftegade, har som næstformand for VIOMIS Aid tidligere offentligt kritiseret et lovforslag i Politiken, der skulle give efterretningstjenester mulighed for at overvåge islamistiske “nødhjælpsorganisationer”.

Rawand Dilsher Taher (tv.) med Basil Hassan på Frederiksberg Gymnasium, 2006.
Rawand Dilsher Taher (tv.) med Basil Hassan (th.) i 3x på Frederiksberg Gymnasium (2006).

 

Rawand Dilsher Taher på skolefotos fra Frederiksberg Gymnasium.
Rawand Dilsher Taher på skolefotos fra Frederiksberg Gymnasium.

 

Rawand Dilsher Tahers omtale i Blå Bog fra Frederiksberg Gymnasium, 2006.
Rawand Dilsher Tahers omtale i Blå Bog fra Frederiksberg Gymnasium (2006).