Musharaf Sahid

DRÆBT I SYRIEN (NOVEMBER 2013)

Musharaf Sahid (Abu Khattab). Var tilknyttet den islamistiske gruppe Kaldet til Islam i København, og havde bopæl på Bellahøjvej 6a 1.s tv. i Brønshøj. Drev hjemmesiden 1ummah.dk.

Kaldte sig Abu Ummah på Facebook, hvor hans sidste indlæg er fra 4. november 2013. Ifølge rygter i hans familie, blev han dræbt i november 2013 i det nordlige Syrien af syriske regeringsstyrker. Politiken har den 11. januar 2014 skrevet en artikel om hans død.

I august 2013 lavede vi et interview med ‘Abu Khattab’ imens han var i Syrien, hvor han bl.a. udtalte at alle shia-muslimer skal dø, at han støtter terrorgruppen Jabhat al-Nusra, og selv kæmper for terrorgruppen ‘Ahle Sunnahti wal Jama’ah’ for at bekæmpe shia-muslimerne.

Vi havde løbende kontakt til ham efterfølgende – både direkte og igennem forskellige kilder. En kontakt der pludselig blev afbrudt i november 2013.

Gik til fester og arbejdede i Føtex
‘Abu Khattab’ var hans islamistiske navn. Han hed oprindeligt Musharaf Sahid, havde pakistansk baggrund og er opvokset i Danmark. Fra 4. klasse gik han på Gladsaxe Privatskole til og med 10. klasse, imens han ved siden af skolen arbejdede som flaskedreng i Føtex på Nørrebro.

Ifølge tidligere klassekammerater fra Gladsaxe Privatskole som Ekstrabladet har talt med, var Musharaf Sahid ‘klassens sjove dreng’, havde danske venner og var med til klassefester. Noget hans bror – der angiveligt var mere religiøs – ikke skulle have brudt sig om.

Musharaf Sahid på vej til London med hans klasse på Gladsaxe Privatskole.
Musharaf Sahid på vej til London med hans klasse på Gladsaxe Privatskole.

Blev kendt som ‘YouTube-islamisten’
I august 2013 blev Musharaf Sahid kendt som Abu Khattab i Syrien på YouTube, da han uploadede et videoklip, hvor han med en AK-47 riffel sammen med Shiraz Tariq (Abu Musa) og Bakary Jammeh (Abu B Jamz) skyder mod portrætter af bl.a. Kurt Westergaard, Naser Khader, Ahmed Akkari og Anders Fogh Rasmussen.

ind_abu_khattab

Shiraz Tariq (tv) og Abu Khattab (th) i Syrien.
Shiraz Tariq (tv) og Musharaf Sahid (th) i Syrien. Kendte som ‘Abu Musa’ og ‘Abu Khattab’.