Fatih Jahangir Khan

Fatih Jahangir Khan (født 10. juli 1996 – død 10. november 2013), tyrkisk islamist opvokset i Fredercia. Blev i november 2013 dræbt i Aleppo, Syrien af den syriske hær, efter at have deltaget i terrorhandlinger mod Syrien i forening med al-Qaeda relaterede terrorgrupper.

Fatih Khan forsøgte første gang at rejse til Syrien i februar 2013, hvor han blev anholdt af den tyrkiske grænsevagt og sendt tilbage til Danmark. Her lovede han sin forældre på Koranens ord, at han ikke ville forsøge at rejse igen. De tog også hans pas, men den 26. juni 2013 fik han lavet et nyt pas i Vejle Kommunes Borgerservice. Den 23. juli 2013 forsvandt han igen fra familien, som fandt ud af, at han havde taget et fly fra Kastrup Lufthavn til Istanbul, og videre til Hatay.

Dræbt i kamp i Syrien
Den 11. november 2013 viste syrisk SAMA TV et indslag fra landsbyen Sfeira ved Aleppo, hvor 80 illegale væbnede terrorister var blevet pågrebet og underlagt eksekution af hæren. Fatih Khans studiekort fra Rødkilde Gymnasium blev fundet blandt de eksekverede.

Sammenholdt med den omstændighed, at familien ikke siden har hørt fra Fatih Khan, må en logisk konklusion være, at han er blevet udsat for eksekution i Syrien.

Hyggesamtaler med PET
Som mange andre al-Qaeda terrorister i Danmark, havde også Fatih Khan og hans familie op til flere hyggesamtaler med PædagogErnes Tjeneste, PET, umildbart før sin jihadtur.

Det interessante i den sammenhæng er, at den danske stat i henhold til FN har pligt til at forhindre børn i at deltage i krigshandlinger. Intet blev gjort for at stoppe børnesoldaten Fatih Khan.

Det eneste positive der er at sige om sagen, er at han formentlig ikke ville have været død, hvis de havde stoppet ham. Den tak skal de da have. Det er ikke første gang PET lader de syriske myndigheder gøre det beskidte arbejde, som de selv ønsker gjort, men som de ikke må.

Fatih Khans studiekort fra Rødkilde Gymnasium i syrisk tv.
Fatih Khans studiekort fra Rødkilde Gymnasium i syrisk tv.
Fatih Khans tyrkiske legitimationskort.
Fatih Khans tyrkiske legitimationskort.
Fatih Khans danske pas.
Fatih Khans danske pas. Hans CPR-nummer var: 100796-0375.
Fatih Khans efterlysning hos Interpol.
Fatih Khans efterlysning hos Interpol.

Fatih Khan