Ahmed Samsam, Syrien, 2012.


Ahmed Samsam, født 31. december 1989 i Odense af syriske forældre fra Hama. Faderen, Jihad Samsam, kom til Danmark som flygtning, da han var aktiv i Det Muslimske Broderskab i forbindelse med de islamistiske optøjer i Hama i 80erne, hvorefter han flygtede til et “vantro” land – i familiens øjne. Men hvor der er penge, er der islamister – vantro eller ej. Faderen fik indfødsret i 1996. Ahmed Samsam er opvokset i Vollsmose, hvor han allerede som 15-årig fik sin første dom for kriminalitet. Siden er han røget ind og ud af danske fængsler med domme for bl.a. vold, røverier, narkokriminalitet og våbenhandel. Han er også aktiv i organiseret bandekriminalitet og tilknyttet gruppen “Black Army” i Vollsmose. I følge egne oplysninger til DR, har han engang været tæt på at blive skudt i forbindelse med bandekonflikten i Odense. I dag har Ahmed Samsam bopæl på Skoleholdervej 49, 4, tv, 2400 København NV., sammen med faderen, tandlæge Jihad Samsam.

Ahmed Samsam forhold til bandekonflikten og kvinder er tydeligt på Facebook.
Ahmed Samsam forhold til bandekonflikten og kvinder er tydeligt på Facebook.
Vollsmose, 2009.

Fra kriminel til terrorist
Ahmed Samsam blev i februar 2010 indsat i Statsfængslet i Østjylland. I starten af november 2011 blev han flyttet til Nyborg og senere Ringe. Oprindeligt skulle han have været prøveløsladt den 25. november 2011, men kunne ikke overholde betingelserne og blev derfor først løsladt fra Ringe Statsfængsel i maj 2012. Straks efter løsladelsen bosatte han sig i København og planlagde turen til Syrien.

Den 23. september 2012 viste DR1 i programmet “21 Søndag” et indslag om Ahmed Samsam, hvor ingen ringere end Puk Damsgård var rejst til Tyrkiet for at møde ham. På trods af at Ahmed Samsam lige havde fået sin seneste dom og netop var blevet løsladt, blev der gjort meget ud af at fremstille Ahmed Samsam som en “tidligere kriminel”, der var “kommet på bedre tanker” og nu ville “hjælpe Syriens folk”. Puk Damsgård fremstillede Ahmed Samsam som et nyt og forbedret menneske, der skammede sig over sin kriminelle fortid og nu var taget på velgørenhedsmission. Puk var endda så fræk, at fremstille ham som en sekulær demokrat.

“Oprøret er ikke ekstremistisk. Jo længere tid der går, hvor Vesten ikke intervenerer, desto mere islamistisk bliver oprøret.”

Ahmed Samsam til DR, 21 Søndag, 23. september 2012.

Der skulle dog ikke meget research til at finde ud af, hvilken mission Ahmed Samsam i virkeligheden var på, og at han bestemt ikke var blandt de sekulære aktører!

Facebook
Abdi Coolios til Ahmed Samsam (Facebook, 23/9-12)
Ahmed Samsam fremviser på Facebook stolt logoet for terrorgruppen "Kata’ib Al Iman" ("Brigaden af Tro") som han er tilnyttet.
Ahmed Samsam fremviser på Facebook stolt logoet for terrorgruppen “Kata’ib Al Iman” (“Brigaden af Tro”).
Ahmed Samsam (tv.) sammen med Ozgür Deveci fra Hedehusene (Ar-Raqqah, Syrien, 2013).
Ahmed Samsam (tv.) sammen med Özgür Deveci fra Hedehusene i Ar-Raqqah, Syrien (2013). Ozgür Deveci er medlem af Hizb ut-Tahrir i Danmark og er som Ahmed Samsam tilknyttet Kata’ib Al Iman (“Brigaden af Tro”) i Syrien. Bemærk det tradtionelle islamistiske jihad-flag i baggrunden.
Ahmed Samsam sender en hilsen til Vollsmose-vennerne i banden Black Army.
Ahmed Samsam sender en hilsen til Vollsmose-vennerne i banden Black Army.
Ahmed Samsam med al-Qaedas klassiske jihad-flag i baggrunden.
Ahmed Samsam med al-Qaedas klassiske jihad-flag i baggrunden.
Ahmed Samsam nyder tydeligvis tilværelsen.
Ahmed Samsam nyder tydeligvis tilværelsen.
Ahmed Samsam i Syrien.
Ahmed Samsam i Syrien.
Ahmed Samsam i krig i Syrien.
Ahmed Samsam i krig i Syrien.
De kriminelle har mange goder - Ahmed Samsam i Danmark.
De kriminelle har mange goder – Ahmed Samsam i sin sorte bimmer i Danmark.
Ahmed Samsam i hjemlige fængselsomgivelser i Danmark.
Ahmed Samsam i hjemlige fængselsomgivelser i Danmark. Sådan ser vi ham helst igen!
Ahmed Samsam har også en profil på teenagechatsiden Netlog, hvor han forsøger at tiltrække villige danske blondiner ved helt åbenlyst at reklamere med sit erhverv som kriminel. Godt hans islamistiske venner ikke ved det!

Eftertanke
Man kan med Rigsadvokatens ivrige sager mod tv-stationer og andre småindsamlinger, umildbart undre sig over de danske myndigheders tilsynladende fuldkommen passive indstilling til Ahmed Samsams illegale krigsførsel mod andre stater. I dette tilfælde er der ikke blot tale om støtte til, men ligefrem aktiv medvirken i konkrete terrorhandlinger.

Syrienblog har forgæves forsøgt at få en kommentar fra PET, som naturligvis nægter at kommentere noget. Vi vil i den kommende tid – kraftigt inspireret af den tyrkiske ambassade i Danmark – arbejde på at presse Rigsadvokaten til at få en statslig velkomstkomité klar til at modtage Ahmed Samsam i lufthavnen når (hvis) han vender “hjem” igen. Men vi ved også at det til tider bare er nemmere at være Tyrkiet…

Søren Espersen kræver svar fra regeringen
Den 3. oktober 2012 stillede MF Søren Espersen (DF) et § 20-spørgsmål i Folketinget til udenrigsminister Villy Søvndal (SF), hvor han krævede svar fra regeringen på hvordan de forholder sig til, at Ahmed Samsam er draget til Syrien for at deltage i de væbnede kampe.

Dato: 10. oktober 2012 – Spørgsmål i Folketinget nr. S 120 af 3. oktober 2012 til skriftlig besvarelse stillet af Søren Espersen (DF).

Spørgsmål S 120: Finder regeringen det som spørgeren anstødeligt, at den 22-årige Ahmed Samsam, som angiveligt er dansk statsborger, og som har en lang række domme bag sig og senest er løsladt imaj 2012 nu er draget til Syrien for at deltage i væbnede kampe mod den syriske regering, og hvordan agter regeringen at forholde sig til Ahmed Samsam, når han vender tilbage til Danmark efter som dansk statsborger at have deltaget i et andet lands krig?

Svar: Jeg finder det bekymrende, at danske statsborgere rejser til andre lande med henblik på at deltage i væbnede kamphandlinger. Såfremt danske myndigheder kommer i besiddelse af oplysninger om, at personer, der opholder sig i Danmark, har begået forhold, der kan straffes i Danmark, vil myndighederne i overensstemmelse med sædvanlig praksis overgive oplysningerne til politiet med henblik på indledning af strafferetlig efterforskning.

Læs Spørgsmål S 120 hos Folketinget.

Henvisninger:
DR: Dansk kriger i Syrien: Jeg er her til sejren eller døden
Uriasposten: Indlæg om Ahmed Samsam
Facebook: Ahmed Samsam
Netlog: Ahmed Samsam