Dansk Syrisk Initiativ (DSI) blev stiftet ved en generalforsamling på Frederiksberg den 24. november 2012, hvor under 50 personer mødte frem. Foreningen kalder sig selv en ‘folkeoplysende forening‘ i vedtægterne. Allerede der bliver det uhyggeligt.

Ifølge foreningen selv er den ‘grundlagt af unge danskere med syrisk baggrund’, men allerede når man studerer bestyrelsesmedlemmernes baggrund bliver det uhyggeligt igen. Senay Arikan er tyrker, Haifaa Awad fra Irak, Hanifah Awneh og Alaa Burghle er palæstinensere og suppleanterne Lamaa Al Farra og Nikolai Vartenberg fra henholdsvis Jordan og Danmark.
Kan man overhovedet tillade sig at kalde det et dansk-syrisk initiativ?

Dowa Samsam er den eneste syrer i bestyrelsen af foreningen, der angiveligt er ‘grundlagt af unge danskere med syrisk baggrund’. Mange læsere vil muligvis genkende navnet Samsam. Det skyldes at vi tidligere har lavet et portræt af broren, Ahmed Samsam, et kriminelt bandemedlem fra Vollsmose, der efter at være blevet løsladt fra Ringe Statsfængsel i maj 2012, tog til Syrien for at deltage i de væbnede kampe med FSA. Ahmed Samsam er tidligere dømt for narkohandel, våbenbesiddelse, tyveri, røveri, mv.

Bestyrelse:
Hanifah Awneh (palæstinenser)
Senay Arikan Tanis (tyrker)
Dowa Samsam (eneste syrer)
Alaa Burghle (palæstinenser)
Haifaa Awad (iraker)

Suppleanter:
Nikolai Brix Vartenberg (dansker)
Lamaa Al-Farra (jordaneser)


Vi anbefaler at besøge den rigtige Dansk-Syriske Forening, som faktisk består af syrere.