Syrisk fupflygtning voldtog sin kærestes søster i Vordingborg – rejser hjem på ferier til Syrien

Kurdiske Hasan Sulaiman (fr. 010101) blev den 30. juni 2022 idømt fængsel i 2 år og 6 måneder ved Retten i Nykøbing Falster (1-2103/2022) for voldtægt af sin kærestes søster i Vordingborg. Den 29. november 2022 stadfæstede Østre Landsrets 3. afdeling dommen (S-2208-22).

Voldtægten fandt sted den 15. november 2021 kl. 09.00 i en lejlighed i Vordingborg, hvor Hasan Sulaiman tungekyssede sin kærestes søster, skubbede hende ned i sengen, trak hendes bukser og trusser ned og stak fingrene op i hendes fisse samtidig med, at han havde fat om halsen på hende, hvorefter han kneppede hende i fissen, imens hun sagde stop og lad være.

Kvinden var angiveligt taget hjem til Hasan Sulaiman i Vordingborg, der var hendes lillesøsters kæreste, for at hjælpe ham med at købe julegaver på internettet.

Hasan Sulaiman fik opholdstilladelse den 27. juli 2016, jf. udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 2, som medfølgende barn til sine forældre, der blev familiesammenført til Danmark, hvorefter han indrejste den 12. oktober 2016 og blev registreret i Det Centrale Personregister (CPR).

Da Hasan Sulaimans fødselsdato ikke er registreret, er han fødselsestimeret “010101” i CPR.

Efterfølgende rejste Hasan Sulaimans forældre hjem til Syrien igen, hvorefter Udlændingestyrelsen den 5. juli 2018 traf afgørelse om bevarelse af Hasan Sulaimans opholdstilladelse, selvom han ikke længere opfyldte betingelserne om at være medfølgende barn til sine forældre.

Den 23. marts 2018 forlængede Udlændingestyrelsen opholdstilladelsen i medfør af udlændingelovens § 7, stk. 1, jf. flygtningekonventionen af 28. juli 1951, hvorefter Hasan Sulaiman pludselig var selvstændig flygtning. Opholdstilladelsen blev senest den 31. marts 2022 forlænget i to år af Udlændingestyrelsen indtil 31. marts 2024.

Bemærk, at Hasan Sulaiman på det ovenstående tidspunkt, var tiltalt for voldtægten!

Under sagens behandling i byretten i juni 2022 kom det frem, at Hasan Sulaiman, der har flygtningestatus i Danmark, jævnligt rejser på ferier til Syrien for at besøge sine forældre:

“Foreholdt tiltaltes forklaring om, at de skulle have talt om hjælp til julegaver tidligere, da han var kommet hjem fra ferie, kan vidnet godt huske, at hun var med i lufthavnen og hente ham efter, at han havde været på ferie i Syrien […]

Både den voldtægtsdømte asylsvindlers forældre, bror og søster bor angiveligt i Syrien.

Hasan Sulaiman hed “Hasan Soliman” på Facebook (ID: 100021668611857), men har efter udgivelsen af denne artikel slettet sin profil.
10 Comments