White Helmets stifter og MI6 agent fundet død i Istanbul

Stifteren af den UK-registrerede NGO White Helmets, den tidligere MI6-agent James Le Mesurier, er tidligt mandag morgen fundet død under mistænkelige omstændigheder i Istanbul, Tyrkiet.

Det bekræfter en anonym diplomat over for Reuters samt tyrkiske medier.

Den 2. december 2016 gav Danmark 20 millioner skattekroner direkte til White Helmets, imens skoler og sygehuse lukkes og offentlige stillinger nedlægges over alt i landet.

James Le Mesurier var kendt for at bruge mange penge på mad og vin på Shangri-la i Istanbul, når altså han ikke var i sin suite på Four Seasons lige ud til Bosporus-strædet på din regning, imens kampene i nabolandet rasede. Den bedste soldat er den, der får løn, men aldrig kommer i kamp.

I alt har gruppen modtaget over 150 millioner dollars fra forskellige vestlige regeringer, såkaldte NGOer, Erdogan og Golf-stater som Saudi-Arabien og Qatar. Hvis man spørger Information, Politiken, Berlingske eller Saudis konge, så er White Helmets store helte i Syrien.

Meget tyder på, at James Le Mesuriers rolle hermed er udspillet. De døde taler ikke og det gør Information, Politiken, Berlingske, Haifaa Awad og Nagieb Khaja bestemt heller ikke om drabet.

Slutteligt kan bemærkes, at der blev fundet psykofarmaka sammen med ham.