25 år siden: Da Politiet nedslagtede moderate oprørere

Shabiha: Vilde regimefolk forklædte som civile infiltrerede sig blandt demonstranterne, hvorefter de pludselig trak våben og skød løs som i det vilde vesten. Lykkeligvis undlod Hafez al-Assad at give demonstranterne TOW-missiler og SAM. Havde det dog bare været gensidigt…

Hvis semi-islamister med automatvåben og morterild er moderate mod ISIL, der er ekstremister, så må de danskere der var på gaden den 18. maj 1993 med noget sammenlignet så uskyldigt som sten, ubetvivsomt også kunne betegnes som moderate oprørere.

Egentlig havde selv regimets eget valgsystem allerede nedstemt den videre danske tilslutning fra EF til EU, men som Kammerat Stalin sagde: Det er nok at folket tror, at der har været et valg.

Blev Sovjetunionen virkelig opløst i 1992, eller blev den snarere flyttet?

Man (hvem end magthaverne er?) var ikke tilfredse, og noget usædvanligt afholdte man en omafstemning, hvor resultatet nu blev tilpasset det, nogen tilsyneladende ønskede. Vi har i hvert fald ikke haft en afstemning om dansk EU-tilslutning siden…

Naturligvis gjorde dette den største halvdel af danskerne der var modstandere utilfredse. Et par hundrede af disse viste sig at reagere på deres magtesløshed med en i øvrigt lovligt anmeldt demonstration, der endte med politiordrerne: “Kast stenene tilbage”, “Træk våben” og sidst men ikke mindst: “Skyd efter benene!”. Folk blev nu mejet ned på gaden i København af dansk politi.

For god ordens skyld skal det måske understreges, at flere demonstranter efterfølgende fik fjernet projektiler fra kraniet på Rigshospitalet. Altså den stik modsatte side af benene.

Da Danmark blev administreret fra Berlin, sprængte man en sporvogn på Nørrebro, når danskerne skulle rettes ind. Ikke meget har ændret sig siden, udover at vores hovedstad nu hedder Bruxelles.