Tak Syrien: Syrisk morder i Danmark dømt i Syrien

Den 30. oktober i fjor blev den kurdiske migrant Sherin Mohamed og hendes to døtre fundet kvalt i Aabenraa. Eksmanden, Hamid Farid Mohamed, blev mistænkt for drabene, men nåede at flygte tilbage til hjemlandet Syrien, hvor han blev anholdt af de syriske myndigheder.

Han har angiveligt tilstået drabene i Danmark over for de syriske myndigheder, og er blevet idømt fængsel på livstid i Syrien. Danske myndigheder har angiveligt forsøgt at få ham udleveret, men dette er blevet afvist af Syrien, da det er i strid med syrisk lov at udlevere egne borgere.

Baggrunden for drabene skulle angiveligt være, at Hamid gerne ville tilbage til Syrien. Det kan man jo ikke bebrejde en syrer. Tiden vil vise, hvor længe Syrien mener, han skal sidde fængslet. Under alle omstændigheder er muligheden for dobbelt retsforfølgelse tvivlsom,  jf. straffelovens kap. 8.

Rygter siger, at han har militær fortid. Der findes næppe nogen større motiveret soldat ved fronten, end en livstidsfange med hjemve. Assad er berygtet for sine amnesti-dekreter.

Send ham til Idlib, og lad os få Haifaa Awads venner der på ret “køl”.

One Comment