Alle syriske migranter skal tilbage

Kristian Thuelsen Dahl fra Dansk Folkeparti luftede for nyligt tanken om, at Danmark kunne begynde at sende syriske migranter fra byen Raqqah tilbage. Forslaget er selvfølgelig populistisk, da der måske er 50 mennesker fra Raqqah i Danmark, men pointen fejler egentlig intet.

Langt flere migranter i Danmark ser vi fra sikre områder i Syrien som Damaskus, Aleppo og senest Deir ez-Zor, hvor der er ingen eller begrænsede kamphandlinger. Her er antallet hundredevis.

I går har DR så interviewet deres egen “ekspert” Puk Damsgård om spørgsmålet. Vi husker alle Puk Damsgård tilbage fra 2012, hvor hun mødtes med terroristen Ahmed Samsam (nu fængslet i Spanien for terrorisme), og romantiserende beskrev ISIL-terroristen som en frihedskæmper.
Det var faktisk den misinformation, eller fake news som det hedder i dag, der startede Syrienblog.

Dagens “artikel” fra DR, der i virkeligheden er kommentarer mellem to DR-medarbejdere til Dansk Folkeparti forklædt som journalistik, er skrevet af Anna Sol Jørgensen, der også er et kendt navn her i butikken – og kendt her, det bliver man sjældent for noget godt.

I artiklen fortæller Anna Sol Jørgensen, at det er i strid med den danske politik, at støtte nogen former for genopbygning i nærområderne, så længe præsidenten hedder Bashar al-Assad. Nu ved vi selvfølgelig ikke, hvad Anna Sol Jørgensen har lavet de seneste seks år, og hun er da også et relativt nyt navn i vores system, men det hun siger er jo så, at Danmark ikke skal bidrage til nogen genopbygning i Syrien. Det er jo også fint nok. BRICS har allerede dannet en fond til dette formål, og når man endelig skal vælge en Sugardaddy, er Kina, Indien og Rusland nok betydeligt mere attraktive end et land, der var 100 år om at bygge en sundforbindelse mellem hovedstad og fastland, som det stadig betaler af på – 20 år senere. Hvordan går det med Cityring og Letbane?
Det var måske der, Anna Sol Jørgensen burde befinde sig, for i Syrien har hun ingen fremtid.

Et syrisk problem

I den anden del af korrespondancen mellem de to DR-veninder, der tydeligvis er enige om at de er uenige med Kristian Thuelsen Dahl, fortælles hvordan man ikke kan sende syriske migranter tilbage, fordi mange af dem optræder på “sorte lister” hos “regimets efterretningstjenester”.

Hvem gør det? Hvor mange er der tale om? Hvordan er Puk Damsgård og Anna Sol Jørgensen kommet i besiddelse af disse lister, og ikke mindst; Hvor kan vi få adgang til dem? Det er jo helt relevante spørgsmål, de burde kunne besvare, men ikke gør.

Men okay, lad os prøve at bøje os ukritisk for deres analogi, og lege med; Syriens myndigheder efterlyser syrere i Syrien. Hvor i denne analogi har vi et dansk problem?

Alle syriske migranter skal sendes tilbage til Syrien, og det kan ske allerede i dag. Syriens regering kontrollerer 75% af de befolkede områder i Syrien, herunder alle større byer af betydning. Hvis syrere får problemer i Syrien, er det et syrisk problem. Så enkelt er det.