Yaqoub Ali dømt for trusler

AbuUbaydillah-KTI2013

Kurderen Yaqoub Ali (“Abu Ubaydillah”) fra den salafistiske gruppe ‘Kaldet til Islam’ blev i dag idømt 30 dages ubetinget fængsel for trusler mod formanden for Dansk Syrisk Forening, Mohammad Mahfoud.

Yaqoub Ali Al-Ali, der i det islamistiske miljø går under navnet “Abu Ubaydillah”, er dømt for at have truet Mohammad Mahfoud med halshugning på Nørrebro den 18. oktober 2013. En anden islamist, Abdul-Magid Fadel, var også tiltalt i sagen, men blev ikke dømt i dag, da Politiet ikke har haft mulighed for at forkynde tiltalen for ham. Ifølge Politiet fordi, at han befinder sig i Syrien.

Yaqoub Ali, der bor på Ragnhildsgade 62 st. th, 2100 København Ø, står i spidsen for den ekstremistiske gruppe ‘Kaldet til Islam’, der åbenlyst støtter og hylder terrorgrupper som al-Qaeda og ISIL. Gruppen er svækket, da flere ledende medlemmer er dræbt i Syrien de seneste par år.

Ekstrabladet beskriver, hvordan Yaqoub Ali nægtede at rejse sig op for dommerne da han skulle modtage dommen, og desuden hvordan han i pauserne gik ned på alle fire for at bede, ligesom han angiveligt nynnede islamistiske nasheeds under sagen.

Forsøgte at sælge sin ven til “kuffar”

Yaqoub Alis forsvarer gjorde angiveligt et stort nummer ud af, at prøve at lede opmærksomheden hen på den anden tiltalte i sagen, Abdul-Magid Fadel, der ikke var mødt, da han angiveligt befinder sig i Syrien. Bl.a. påstod Yaqoub Ali, at vennen Abdul-Magid Fadel var den aggressive part, og at han selv forsøgte at trække ham til side og få ro på situationen. Med et så beskidt trick, kan der umuligt være nogen tvivl om Yaqoub Alis kurdiske gener længere.

Yaqoub Ali lod sig forsvare af advokat Jane Ranum, der ikke alene er vantro, men også utildækket. Han er tidligere dømt for vold og grov vold og blev i dag straffet med 30 dages ubetinget fængsel. Han har udbedt sig betænkningstid for evt. anke af dommen.

Retten på Frederiksberg anerkendte ikke, at Mohammad Mahfoud var blev truet på baggrund af sit virke som foreningsformand, og mener altså åbenbart, at det kunne være sket for hvem som helst, hvilketvirker ret naivt.

Det havde nok hjulpet en hel del, hvis den forurettede havde været jøde.