Syriens hær indleder ny sydoffensiv

Syriens væbnede styrker har onsdag erklæret, at hæren har indledt en ny sydoffensiv.

Efter sidste års stabilisering af ‘revolutionens hovedstad’ Homs, sejren i Hama, belejringen af Aleppo, udryddelsen af ISIL i Deir ez-Zor og den massive tilbageslåelse af Jabhat al-Nusra terrorister ved Golan, har den syriske hær nu indledt en ny offensiv i landets sydlige regioner.

En større militær operation blev i går indledt omkring Quneitra og Daraa syd for Damaskus, hvor byerne Dair al-Adas, al-Danaji og Dair Maker indtil videre er stabiliseret. Der er etableret fuld kontrol over Massih, Murrei, al-Arous og al-Sarjeh.

Ifølge hærens kommandocentral, er adskillige terrorister fra al-Qaeda gruppen Jabhat al-Nusra dræbt i området. Offensiven har indtil videre sikret hærens forsynings- og kommunikationslinjer mellem Damaskus, Quneitra og Daraa – hvor offensiven vil fortsætte.

Det skrev SANA tidligere i dag.

Det er bemærkelsesværdigt, at Obama og dermed Danmarks regering er stoppet med at fordømme “nedslagtningen af Syriens befolkning”, som de ellers plejede at gøre det, når Syriens hær dræbte de al-Qaeda terrorister, som USA og EU har trænet, støttet og bevæbnet.