Iran: Hold jer fra Syrien!

Irans udenrigsminister Ali Akbar Salehi.
Irans udenrigsminister Ali Akbar Salehi.
Irans udenrigsminister Ali Akbar Salehi siger i dag at Iran aldrig vil tillade vestlige kræfter at forhindre Syriens præsident Bashar al-Assad i at sejre.

Udtalelsen kom tidligere i dag, hvor Salehi understregede at Iran ikke vil tillade vestlige kræfter at bidrage til at styrte Assad – hverken ved direkte indblanding, eller indirekte ved at støtte og bevæbne illegale militser. Det skriver PressTV i dag.

Irans udenrigsminister tilføjede, at det pres som man forsøger at ligge på Syrien for at få landet til at ændre politik til fordel for kolonialisme og besættelse, er i åbenlys strid med folkeretten. Til sidst advarede udenrigsministeren om at Iran vil gøre alt i sin magt for at forhindre det.

Iran har en af verdens største hære og betegnes som en regional stormagt. Iran har desuden vist sig at være en loyal allieret for Syrien under hele konflikten.

Iran er en af de stater der har værnet om Syriens suverænitet, sammen med bl.a. Rusland, Hviderusland, Kina, Nordkorea, Cuba, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Nicaragua og Zimbabwe.