Syriske oprørere melder sig til regeringshæren


14 soldater, herunder 3 officerer fra den såkaldte “Free Syrian Army (FSA)” har meldt sig til den syriske regeringshær.

Vi har flere gange i de vestlige medier hørt om hvordan påståede soldater fra den syriske regeringshær er deserteret til den såkaldte “Free Syrian Army (FSA)”.

Torsdag den 27. september 2012 melder RT, at 14 soldater, herunder 3 officerer fra den såkaldte “Free Syrian Army (FSA)” onsdag har meldt sig til den syriske regeringshær igen. Gruppens leder, Khaled al-Zamel udtaler at “muligheden var åben” og opfordrer alle rebeller til at gøre det samme.

“Målet kan ikke nåes med våben, sabotage og mord”, udtaler fhv. general i FSA, Khaled al-Zamel ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua. Han er tidl. kaptajn i den syriske hær, men deserterede så til FSA for et par måneder siden og var leder for FSA i hele det sydlige Syrien samt næstkommanderende i FSA’s militære råd. Han fik dog hurtigt nok og er nu tilbage på den syriske regeringshærs side.

Bemærkelsesværdigt er det at de vestlige mediers beretninger om desertører er ensrettet fra den syriske regeringshær til FSA og ikke den anden vej.