Sherin Khankan, født 13. oktober 1974 af finsk mor og syrisk far. Gift i 2003 med pakistaneren Imran Sarwar. Bosat Strandløkken 6, 2791 Dragør på Amager med ægtefællen og deres to børn, Aisha Dunya Khankan Sarwar (f. 25/07-04) og Salaheddin Yusuf Sarwar (f. 2007).

Har senere ændret adresse til Møllegade 14 C, 2791 Dragør.

Cand. mag. i religionssociologi fra Københavns Universitet med speciale i Islam i Danmark. Forfatter, talskvinde for ‘Forum for Kritiske Muslimer’, stifter af ‘Netværk for humanitære projekter for Syrien’ samt suppleant i ‘Dansk Syrisk Solidaritet’ og ekskluderet fra Det Radikale Venstre.

Ekskluderet fra Det Radikale Venstre
Ved Det Radikale Venstres landsmøde i september 2002 stemte Sherin Khankan imod en resolution med overskriften “Nej til sharia-lovgivning”, der skulle fordømme steningen af den nigerianske kvinde Aminah Lawal, hvilket Sherin naturligvis ikke blev så populær for. Selv påstår hun at hun efterfølgende meldte sig frivilligt ud af partiet, men kilder i Det Radikale Venstre bekræfter, at der i virkeligheden var tale om hovedbestyrelsens eksklusion.

Hånd i hånd med Hizb-ut-Tahrir
Den 21. juli 2006 blev Sherin Khankan fotograferet i en demonstration arrangeret af Hizb-ut-Tahrir, hvor der blev råbt anti-demokratiske og anti-semitiske slagord. Den 26. juli 2006 gav hun et interview til Jacob Heinel Jensen i BT, hvor hun udtalte: “Jeg er uenig i, de skal forbydes. Der har aldrig været beviser for, Hizb-ut-Tahrir har opført sig voldeligt. Tværtimod. De går stærkt imod vold.” og “Selvfølgelig kan Hizb-ut-tahrir fungere i demokratiet. Det gør de jo allerede. At lave en demonstration er jo demokratisk og fredelig. Og de prædiker en ikke voldelig ideologi“.

I et interview til Nyhedsavisen den 11. december 2006, talte Sherin for “et demokratisk kalifat”. Hun udtalte bl.a. “Det demokratiske kalifat er et symbol på et samfund, der ophæver alle former for skel. Skel mellem kønnene, mellem religionerne, mellem rige og fattige, hvide og sorte. Kalifatet er at skabe lighed i et samfund, og det er også det, demokrati handler om“.

Kalifat betyder i virkeligheden, at alt ikke-islamistisk fjernes fra samfundet, hvilket må være den “lighed” i et kalifat, som Sherin henviste til i interviewet til Nyhedsavisen.

“Islamisme i sig selv er ikke en trussel eller en bestemt helhed, som man kan skære over én kam. Vi skal kunne rumme folk, der anskuer Koranen som politisk idelogi.”

– Sherin Khankan om Salman Rushdies anti-fundamentalistiske erklæring fra 2006.

Moske kun for kvinder og islamisk teologi på Københavns Universitet
I april 2015 skrev teolog Sørine Gotfredsen, at Sherin Khankan er i færd med at oprette en moske kun for kvinder, samt at hun arbejder for indførelsen af islamiske teologi studier på Danmarks universiteter. “Uforskammede Sherin Khankan”, lød overskriften (og advarslen) fra sognepræsten, der også er journalist.

Fjerner kritik om sig selv på Wikipedia
I december 2013 kunne vi afsløre, at Sherin Khankan har fjernet kritik om sig selv på Wikipedia.